HBR
HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE
Ligt jouw hart bij koken en bakken en is gastvrijheid je op het lijf geschreven? Dan is de afdeling HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie) echt iets voor jou. In dit profiel maak je kennis met alle facetten van de branche. Je leert koken voor gasten in onze moderne keuken en en maaltijden serveren in ons restaurant De Jonge Garde. Verder bak je brood, taart en koek in onze bakkerij.


Horeca
Je gaat meer tijd besteden aan koken en serveren voor gasten, net als in een echt restaurant. Ook leer je meer over internationale gerechten. Hiermee leg je een goede basis voor beroepen in de horeca, catering of voedselbereiding. De keuzevakken in het 4e leerjaar voor de richting horeca zijn:
- De bijzondere keuken
- Traiteur
- Gastheerspecialisatie
- Keukenspecialisatie
- Leerroute Bakkerij
Bakkerij
Je gaat dieper in op de producten die worden bereid in de bakkerij en leert producten mooi afwerken bij de vakken ‘Patisserie’ en ‘Siervakken’. Je leert steeds meer bedrijfsmatig te werken. Je legt hiermee een goede basis voor beroepen in de bakkerij, de patisserie en in de luxere restaurants en hotels. De keuzevakken in het 4e leerjaar voor de richting bakkerij zijn:
- Patisserie
- Brood- en banketspecialisatie
- Siervakken
- Traiteur
- Leerroute Ondernemen (vmbo-kader)


Ondernemen
Doe je vmbo kader en wil je het liefst ondernemer worden en een eigen bedrijf beginnen in de sector Horeca, Bakkerij en Recreatie? Dan is deze leerroute de uitgelezen kans voor jou. Je combineert namelijk twee keuzevakken van het profiel Economie en Ondernemen met twee keuzevakken van HBR.
- Ondernemen
- Presentatie & Styling
- Twee keuzevakken HBR
In de gids voorlichting bovenbouw, voor leerlingen uit leerjaar 2 en 3 die hun profiel of leerroute moeten kiezen, staan uitgebreide beschrijvingen van de keuzevakken en nog veel meer informatie.